Menü Bezárás

Adatvédelmi irányelvek

1 Felelős weboldal-szolgáltató

IG24 – Verband zur Förderung der Interessen der 24-Stunden-Betreuer_innen in Österreich
Ennsgasse 20 / Top 4
1020 Bécs

ZVR szám: 1798664902

Kapcsolat: 

2 Felhasználás

Az adatvédelmi nyilatkozat tájékoztatja a felhasználót a weboldal felelős szolgáltatója (a továbbiakban IG24) által gyűjtött és felhasznált személyes információk típusáról, felhasználásáról és céljáról.

Nagyon komolyan vesszük az Ön adatainak védelmét, és ezeket kizárólag a törvényes rendelkezések szerint dolgozzuk fel (GDPR, DSG, TKG 2003).

3 Felelős személyek

A felelős személy neve és elérhetősége a következő:
Név: IG24 – Verband zur Förderung der Interessen der 24-Stunden-Betreuer_innen in Österreich

Postacím: Ennsgasse 20 / Top 4, 1020 Bécs

E-mailcím: 

Weboldal: ig24.at

Ha bármilyen kérdése van az adatvédelemmel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi címen

 

4 Milyen adatokat dolgozunk fel, milyen céllal, és milyen jogalapon

Adatait akkor dolgozzuk fel, ha meglátogatja weboldalunkat, feliratkozik hírlevelünkre vagy érdeklődik szolgáltatásaink iránt (lásd alább a 4.1 pontot), ha tagja az egyesületnek (lásd a 4.2 pontot), illetve hogyha Ön beszállítónk vagy üzleti partnerünk (lásd a 4.3 pontot).

4.1 Weboldalunk látogatói, a hírlevelünkre feliratkozók és az érdeklődők adatainak feldolgozása

A következő helyzetekben dolgozzuk fel az adatait:

  • Jogos érdekeink védelme érdekében (art. 6 alin. 1 lit. f GDPR), nevezetesen webhelyünk működésének, biztonságának és optimalizálásának biztosítása érdekében 
  • Mert feliratkozott hírlevelünkre, és hozzájárult az adatok feldolgozásához (GDPR 6. Cikk 1. bekezdés) 
  • A weboldalunkon található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül, e-mailben vagy telefonon elküldött kéréseinek feldolgozásához (GDPR 9. Cikk 1. bekezdés).

Webhelyhozzáférési fájlok / Server-Logfiles

Az IG24 (vagy Webspace-szolgáltatónk) minden alkalommal adatokat gyűjt, amikor a webhelyet elérik (ún. Server-Logfiles). Amikor meglátogatja weboldalunkat, IP-címe, valamint a munkamenet eleje és vége rögzítésre kerül. Ez technikai okokból van így, és ezért, a GDPR 6. cikkelyének 1. bekezdése szerint jogos érdek. Amikor ezeket az általános adatokat és információkat használjuk, nem vonunk le következtetéseket az érintett személyről.

A  webhely-hozzáférési adatok a következők:

  • A meglátogatott webhely
  • A hozzáférés időpontja
  • A küldött adatok mennyisége bájtokban
  • A forrás/hivatkozás, ahonnan az oldalt elérte
  • Az ön által használt böngésző
  • Az ön által használt operációs rendszer
  • Az ön IP-címe

Ezeket az adatokat a weboldal használatának lehetővé tétele (a kapcsolat létrehozása), a rendszer biztonsága, a hálózati infrastruktúra műszaki kezelése és az internetes ajánlások optimalizálása érdekében dolgozzuk fel. A szolgáltató fenntartja a jogot az adatok visszamenőleges ellenőrzésére abban az esetben, ha konkrét jelzések alapján jogos gyanú merül fel illegális felhasználás, például egy hacker-támadás esetén.

Server-Logfile-ok általában 2 hétig vannak tárolva, ezután törlésre kerülnek. Ha illegális felhasználás gyanúja merül fel, az érintett adatok az esemény végleges tisztázásááig nem kerülnek törlésre.

A webszolgáltató vállalja, hogy megteszi a megfelelő intézkedéseket a GDPR törvénynek megfelelően, és biztosítja a személyes adatok védelmét.

A webszolgáltató adatvédelmi irányelvei:

https://alfahosting.de/datenschutz/

Szerződést kötöttünk az alfahosting.de szolgáltatóval.

Lépjen velünk kapcsolatba e-mailen vagy az online űrlapon keresztül
SSL-titkosított adatok továbbítása

Kapcsolatba léphet velünk az oldalon található űrlap segítségével vagy e-mailben.

A webhelyen található űrlapokon megadott információ titkosított formában továbbítódik. Az adatátvitel SSL (Secure Socket Layer) módszerrel történik. A titkosított kapcsolatot felismerheti, hiszen a cím „http://”-ről „https://”-re változik, valamint böngésző címsorában látható lakat szimbólum is erre utal.

Feliratkozás a hírlevélre

A weboldalon keresztül lehetősége van feliratkozni hírlevelünkre. Ehhez szükségünk van az e-mailcímére, és az Ön megerősítésére, hogy elfogadja a hírlevelet.

Emellett azt is megkérdezzük, milyen nyelven szeretné megkapni az információkat tőlünk.

Az is mentésre kerül, hogy milyen hírleveleket küldünk Önnek, hogy mikor nyitotta meg ezeket, ha megnyitotta, valamint ha letiltotta vagy spam-nek jelölte az e-mailt, ha ideiglenesen vagy véglegesen kézbesíthetetlen az e-mail, függetlenül attól, hogy fel- vagy leiratkozott tájékoztató hírlevelünkről.

Ugyanez érvényes a következő esetben is: amikor a weboldalon található regisztrációs űrlap kitöltése során feliratkozik hírlevelünkre, adatai SSL-en keresztül vannak titkosítva és továbbítva.

Amint feliratkozott a hírlevélre, visszaigazoló e-mailt küldünk önnek, a regisztráció megerősítésére szóló linkkel („kettős lehetőség”).

Bármikor leiratkozhat a hírlevélről, minden hírlevél végén megtalálja az ehhez szükséges linket. A hírlevél küldésével kapcsolatos adatai azonnal törlésre kerülnek. Ez a visszavonás nem érinti az Ön hozzájárulása alapján végzett adatkezelés jogszerűségét a hozzájárulás visszavonásáig.

Harmadik féltől származó szolgáltatások és tartalom integrálása

Harmadik féltől származó tartalom, például YouTube-videók integrálhatók az online kínálatba. Ez azt jelenti, hogy a tartalom szolgáltatói (a továbbiakban: harmadik fél) érzékelik a felhasználó IP-címét, mivel enélkül nem tudják elküldeni a tartalmat az adott felhasználó böngészőjéhez. Ezért a tartalom megjelenítéséhez szükség van az IP-címre.

Arra törekszünk, hogy kizárólag olyan tartalmat használjunk, amelynek szolgáltatói csak az IP-címet használják a tartalom kézbesítéséhez. Nincs azonban befolyásunk arra, hogy a harmadik fél tárolja-e az IP-címet, például statisztikai célból. Tudomásunk szerint tájékoztatjuk erről felhasználóinkat.

Cookie-k vagy sütik

Weboldalunk úgynevezett cookie-kat, sütiket használ. Ezek kisméretű szöveges fájlok, amelyek a böngésző segítségével tárolva vannak az Ön készülékén. Nem okoznak kárt, funkcionálisan szükségesek, és nem mentenek el személyes információt.

A legtöbb böngésző tartalmaz olyan lehetőséget a beállítások között, amely korlátozza vagy teljesen megakadályozza a sütik tárolását.

Beágyazott YouTube-videók

Weboldalunkon beágyazott YouTube-videók találhatók, amelyek a www.youtube.com webhelyen vannak tárolva, és közvetlenül lejátszhatók weboldalunkról. Adatai védelmének növelése érdekében, amikor meglátogatja webhelyünket, a videók úgynevezett két-kattintásos megoldást használva ágyazódnak be az oldalra, vagyis ha a felhasználó nem játsza le az adott videót, akkor semmilyen adat nem kerül továbbításra a YouTube-hoz. A YouTube-bal kapcsolatos sütik csak akkor tárolódnak számítógépén, ha lejátsza a videókat, és hozzájárul az adatok továbbításához. Ebben az esetben az adatok a YouTube-hoz, és így a Google-höz továbbítódnak. Ha Ön be van jelentkezve YouTube-fiókjába, engedélyezi a YouTube/Google számára, hogy a böngészést közvetlenül a személyes profiljához rendeljék. Ezt megelőzheti, ha kijelentkezik YouTube-fiókjából.

A YouTube-ot online kínálatunk vonzó bemutatása érdekében használjuk. Ez a GDPR 6. cikkelyének 1. bekezdése értelmében jogos érdek.

További információt a felhasználói adatok kezeléséről a YouTube vagy a Google adatvédelmi nyilatkozatában találhat: https://www.gstatic.com/policies/privacy/pdf/20180525/853e41a3/google_privacy_policy_de_eu.pdf

4.2 A tagok és az adományozók adatainak feldolgozása

A következő helyzetekben dolgozzuk fel az adatait:

  • Szerződéskötést megelőző intézkedések vagy szerződésben foglalt kötelességek teljesítése (GDPR 6. cikkely 1. bekezdés) a tagsági viszonyon belül (beleértve a tagok kezelését és a tagdíjak beszedését)
  • Jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében (GDPR 6. cikkely 1. bekezdés).

Tagsági űrlapok és nyilatkozatok

 

Weboldalunk tagsági űrlapokat kínál, amelyeket letölthet, kinyomtathat, kitölthet és visszaküldhet. Kapcsolatba léphet velünk az oldalon található űrlap segítségével vagy e-mailben.

Az IG24 összegyűjti és feldolgozza a személyes adatokat, valamint a banki információkat, a tagok és a rájuk vonatkozó információk kezelése, valamint a tagdíjak elszámolása céljából. A személyes adatokat a tagság ideje alatt tároljuk, vagy mindaddig, amíg a felhasználónak panaszai merülnek fel a tagsággal kapcsolatban.

Az IG24 csak olyan szerződéses adatfeldolgozókkal dolgozik együtt, amelyek kellő garanciát nyújtanak arra, hogy a GDPR követelményeinek megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tesznek a feldolgozás során, és garantálják a személyi adatok védelmét.

Az e-mail-szolgáltató vállalja, hogy megteszi a megfelelő intézkedéseket a GDPR törvénynek megfelelően, és biztosítja a személyes adatok védelmét.

Az e-mail-szolgáltató adatvédelmi irányelvei:

https://alfahosting.de/datenschutz/

Feldolgozási szerződést kötöttünk az alfahosting.de szolgáltatóval.

A következő személyi adatokat dolgozzuk fel:

  • Alapadatok (név, lakcím, e-mail cím, telefonszám)
  • Banki információk a fizetés feldolgozásához
  • Fotók és videók, amennyiben részt vesz az általunk szervezett eseményeken
  • Ha tanácsadási szolgáltatást nyújtunk, szükség esetén az összes összegyűjtött és kért adatot felhasználjuk.

Ha tanácsadási szolgáltatást nyújtunk, szükség esetén az összes összegyűjtött és kért adatot felhasználjuk.

Adatok továbbítása harmadik félnek

Az adatok továbbítása harmadik félnek kizárólag az erre a célra nyert hozzájárulás alapján történik.

4.3 Szolgáltatók és üzleti partnerek adatainak feldolgozása

Az adatfeldolgozás a szerződéses jogviszony teljesítése céljából történik, vagy az üzleti kapcsolat keretében van jogalapja. Az adatok feldolgozásának elsődleges célja a javakra és szolgáltatásokra vonatkozó szerződéseink kezdeményezése, fenntartása és feldolgozása.

5 Tárolási idő és biztonsági intézkedések

Tárolási idő

Az IG24 csak addig tárolja a személyes adatokat, amíg azok szükségesek feldolgozás céljából (különösen a szerződés teljesítéséhez és szolgáltatásaink biztosításához). Ezenkívül létezhetnek törvényes megőrzési követelmények, például a vállalati kódex (UGB) és a szövetségi adótörvény (BAO) értelmében. Ha az Ön személyes adataira már nincs szükség, a törvényes megőrzési időszak után azonnal törlésre kerülnek adatbázisunkból.

Biztonsági intézkedések

Megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy megvédjük weboldalunkat és más rendszereinket, amelyeken a személyes adatokat tároljuk és dolgozzuk fel, az adatok elvesztése, megsemmisítése, illetéktelen hozzáférése, megváltoztatása vagy terjesztése ellen.

Az IG24 kizárlóag olyan szerződéses adatfeldolgozókkal működik együtt (mint például a weboldal szolgáltatója), amelyek megfelelő garanciát nyújtanak a megfelelő intézkedések megtételére a GDPR-nak megfelelően, és a személyi adatok védelme érdekében.

Adatfeldolgozóink:

alfahosting.de, webtárhely és

Martina Bartik, web dizájn

A biztonsági intézkedések közé tartozik a titkosított adatátvitel az ön böngészője és szerverünk között.

6 Fellebbezési jognyilatkozat

Érintettként, a GDPR 15. cikkelyével összhangban, joga van hozzáférni a tárolt információkhoz, a pontatlan adatok kijavításához a GDPR 16. cikkelye értelmében, az adatok törléséhez a GDPR 17. cikkelye alapján, az adatok feldolgozásának korlátozásához a GDPR 18. cikkelye nyomán, a GDPR 21. cikke értelmében joga van kifogást emelni az adatok ésszerűtlen feldolgozása ellen, valamint az adatok hordozhatósága ellen a GDPR 20. cikke nyomán.

Ha az adatkezelés hozzájáruló nyilatkozat alapján történik, az érintett személynek lehetősége van bármikor visszavonni azt, anélkül, hogy a hozzájárulás visszavonásáig végzett adatfeldolgozás jogszerűsége sérülne.

Vegye fel a kapcsolatot velünk:

Az érintett személy jogosult panaszt benyújtani az illetékes adatvédelmi hatóságnál, Ausztriában ez az adatvédelmi hivatal. Cím:

Ausztriai adatvédelmi hivatal

Barichgasse 40-42

1030 Bécs

39 / 98-70 / SP / 161-1.docx

Telefonszám: +43 1 52 152-0

E-mail: 

Az adatgyűjtési folyamat részeként bejelentjük, ha az érintett személyek személyi adatainak kiadását törvény vagy szerződés írja elő, vagy a szerződéskötéshez szükséges. Ugyanakkor bejelentjük azt is, ha az érintett köteles személyi adatokat szolgáltatni, és milyen következményekkel járhat, ha nem nyújtja be azokat. Nincsenek automatikus döntések, beleértve a profilalkotást. Ha a személyes adatokat más célból dolgozzák fel, mint amelyre ezeket gyűjtöttük, közöljük az érintettekkel az egyéb célra vonatkozó információt.